Switch to English

Cum cumpăr o locuință pentru tineri?

Locuinţele pentru tineri pot fi achizitionate dupa o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă  sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

 

Locuințe pentru tineri cu plata în rate - pentru simulatorul de rate click aici

Puteți cumpăra o locuință pentru tineri în rate pe care le veți achita către autoritățile publice locale cu un avans de minim 15% din valoarea de vânzare. Dobânda este constituită din dobânda de referință a BNR, la care se adaugă două puncte procentuale și se aplică la valoarea rămasă de achitat a locuinței.

Transferul de proprietate asupra locuinței către cumpărător se va produce dupa ce veți achita integral valoarea de vânzare. Până la acea dată locuința  rămâne în administrarea autorităților publice locale.

Odată cu dreptul de proprietate asupra locuinței, veți dobândi dreptul de proprietate asupra cotelor-părți de construcții și instalații, asupra dotărilor care se pot folosi doar în comun și dreptul de folosință asupra cotei-părți de teren aferentă acesteia, pe durata existenței clădirii. 

Prin Ordinul nr. 373 din 28 iulie 2015, emis de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost stabilită o valoare de înlocuire de 1.691,29 lei pe metru pătrat inclusiv TVA.

*Valoarea de înlocuire se stabilește anual și reprezintă baza de calcul a valorii de vânzare a locuințelor construite de ANL prin programul „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii”.

 

Locuințe pentru tineri prin Programul „Prima Casă”

Locuințele pot fi achiziționate și prin Programul „Prima Casă”. Pentru detalii, vă rugăm să accesați site-ul www.fngcimm.ro

Bănci care au alocat exclusiv pentru ANL  plafon de garantare de către FNGCIMM și care acordă credite pentru locuințele construite prin programul derulat de ANL Locuințe pentru tineri destinate închirierii :

BCR - BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE SA

RAIFFEISEN BANK SA

BANCA TRANSILVANIA SA

ALPHA BANK ROMANIA SA

CEC BANK SA

BANCA COMERCIALĂ INTESA SANPAOLO ROMÂNIA SA

ING BANK N.V.

BANCA MILLENNIUM SA

PIRAEUS BANK ROMANIA SA

BANCPOST SA

BANK LEUMI ROMÂNIA SA

CREDIT AGRICOLE BANK ROMÂNIA S.A.

UNICREDIT TIRIAC BANK SA

MARFIN BANK (ROMÂNIA) SA

 

 

Locuințe pentru tineri cu credit ipotecar

De asemenea, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate prin credite contractate de la băncile: BCRBCR Banca pentru LocuinteCEC BankPiraeus BankBRDRaiffeisen Banca pentru LocuinteMarfin Bank, Banca Transilvania  , Intesa SanPaolo Bank, Bank Leumi etc.

 

Locuințe pentru tineri cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii

Dacă îndepliniți condițiile de vânzare, puteți cumpăra o locuință pentru tineri și cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

 

Pentru informații suplimentare privind modalitatile de vânzare a locuințelor pentru tineri, vă rugăm să vă adresați primăriilor pe a căror rază administrativă sunt construite locuințele sau Agenției Naționale pentru Locuințe, la adresa de e-mail relpub@anl.ro, sau la numerele de telefon 021/320.61.22 ș0800 800 636 (TEL VERDE, apel gratuit).

Cum cumpăr o locuință pentru tineri?

LISTA LOCUINTE PENTRU TINERI CARE POT FI CUMPARATE Descarca
DOCUMENTE NECESARE SI ETAPE Descarca